Page content

article content

Netflix serie review: Pretty Little Liars

Het doek is gevallen.. de final aflevering is geweest.. Liars, we zullen je missen. Tijd om deze Netflix serie onder de loep te nemen en hem hopelijk ergens bovenaan je to-see lijstje te plempen. Lees je mee?

Mooie kleine liegbeestjes?

De serie begint op het moment dat 5 beste vriendinnen op de middelbare school zitten. Zoals veel doorsnee meidengroepjes is er één meisje met de grootste mond; de ‘aanvoerder’. De rest van de meiden kijken allemaal tegen haar op en volgen haar op de voet en met alles wat zij doet.

Op een avond besluiten de meiden stiekem te gaan drinken. Als ze wakker worden is Alison, degene met de grootste mond, verdwenen. Als even later een lijk wordt opgegraven is het mysterie compleet. Wat is er met Alison gebeurd? Waarom was ze blijkbaar alleen op pad gegaan?

Als de meiden opeens dreigberichten beginnen te ontvangen van iemand die zich A noemt is de hysterie compleet.

In de zes seizoenen erna volgen we de meiden bij hun soms levensgevaarlijke zoektocht naar degene die hun leven zuur maakt.

PLL film review

 

Gilmore girls on steroids

Zo kun je pretty little liars het beste omschrijven. De serie draait natuurlijk om 5 mooie en slimme meiden met ieder hun eigen stijl. Menig vrouw zal zich kunnen vergapen aan de eindeloze stroom van outfits, sieraden, schoenen, tassen, haarstijlen enzovoort. Ook staan vriendschappen centraal, geheimen worden besproken, er zijn (geheime) affaires, (afgepakte) vriendjes, feesten en andere ‘vrouwenzaken’.

Een vleugje thriller

De makers van pretty little liars (PLL voor insiders) zijn erin geslaagd deze serie vol vrouwendingen een pittig randje te geven. Laten we er geen doekjes om winden: er gaan mensen dood, worden mensen verminkt, bedreigd en nachtmerries komen uit. Er zijn genoeg redenen om soms even net boven je deken langs naar het beeldscherm te kijken. Dekentjes zijn magische voorwerpen, ze redden levens.

Kijken?

Dol op vrouwenseries/films en kun je wel een beetje thriller verdragen? Zeker kijken 🙂 Je kunt deze serie vinden op Netflix.

 

 

Comment Section

0 reacties op “Netflix serie review: Pretty Little Liars

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.