Page content

article content

Alleen op vakantie: tips

Iedereen om je heen gaat op vakantie. Met vriendinnen, broers, zussen, ouders of natuurlijk zijn of haar grote liefde. Voor jou ligt dat nu even anders. Daarom dit jaar maar thuis blijven? Nergens voor nodig! Met deze tips maak jij van jouw trip in je eentje ook een onvergetelijke vakantie.

Voorafgaand aan je vakantie

Kies het type vakantie

Een enorm voordeel van het reizen in je eentje: jij beslist alles! Dus ook wat je gaat doen en wanneer je dat doet. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welk klimaat moet het land hebben waar ik heen ga?
  • Wat wil je gaan doen? Dingen zien of bijvoorbeeld op het strand relaxen? Of een combinatie?
  • Ga je rond reizen? Of blijf je op één plaats?
  • Wil je veel contact met mensen? Of wil je afgesloten zijn van de buitenwereld? Of een combinatie?

Kies de locatie

Als je antwoord hebt gegeven op de vragen hierboven dan is de kans groot dat je weet waar je ongeveer op vakantie wilt gaan. Kies een land en check via de zoekmachines welke plaatsen het beste passen bij je wensen. Natuurlijk kun je ook mensen om je heen raadplegen. Als je naar een bekende locatie gaat is de kans groot dat iemand in je naaste omgeving daar ook al een keer is geweest 🙂

Kies het type onderdak

Geschikt onderdak vinden is van cruciaal belang als je een topvakantie wilt beleven. Ook nu beslis je weer waar je zin in hebt. Wil je in contact komen met mensen zodat je wellicht samen op pad kan? Kies dan voor een hostel of ga bijvoorbeeld couchsurfen. Wil je op een vaste plaats blijven? Ga dan op zoek naar een passend hotel of een hostel met bijvoorbeeld een éénpersoonskamer.

Tas, trolley, koffer of backpack?

Als je een type vakantie in gedachten hebt dan weet je waarschijnlijk ook wat je het beste kunt doen qua bagage. Ga je van plaats naar plaats reizen? Dan is ‘licht’ reizen aan te raden. Je kiest dan voor een backpack. Blijf je op één plaats? Dan ligt het reizen met een koffer of trolley meer voor de hand.

Installeer een aantal apps op je telefoon

Beslis van te voren welke apps handig kunnen zijn om te gebruiken op vakantie. Als je deze thuis alvast installeert dan hoef je dit niet in the heat of the moment te doen. Wat suggesties:

  • Booking: een app via waar je gemakkelijk en snel een hotelovernachting kunt boeken
  • Skyscanner: een app via waar je de goedkoopste vliegtickets op kunt sporen en kunt boeken
  • Trivago: een app via waar je gemakkelijk en snel een hotelovernachting kunt boeken
  • Airbnb: een app via waar je een huis of kamer van een verhuurder kunt boeken
  • Couchsurfing: een app via waar je in contact kunt komen met mensen die hun bank/bed gratis tot beschikking stellen. Ook kun je via deze app in contact komen met locals op locatie en/of mede reizigers

Tijd om te boeken!

Yes! Je weet nu waar je heen wilt en je weet wat voor type vakantie het gaat worden. Nu ben je zo ver om te gaan boeken.

Ga je voor een vakantie waarbij je van plek naar plek reist? Dan is het handig om een los ticket te boeken en daarnaast enkel de eerste overnachting(en). Omdat je alleen de eerste dagen plant heb je de rest van je vakantie de vrijheid om last-minute te besluiten waar je heen wilt reizen. Erg handig omdat je nooit weet of je mensen tegen komt waar je mee mee wilt reizen of dat je op een locatie bent waar je langer wilt blijven dan je vooraf dacht.

Een los ticket schaf je voordelig aan via websites/apps als skyscanner.nl of cheaptickets.nl. Overnachtingen boek je gemakkelijk via sites/apps als booking.com en trivago.nl.

Heb je besloten dat je je vakantie vanuit één plaats gaat vieren? Dan is het handig om vooraf zowel je ticket als je verblijf te regelen. Dit doe je via één van de vele reisorganisaties die je online kunt vinden.

alleen-stad-bekijken-happyzine

Tijdens je vakantie

Yeah! Aangekomen op de plaats van bestemming! En nu?

Jij bent de baas over jouw planning

You did it! JIJ bent op eigen houtje op plaats van bestemming aangekomen. You’re the boss! Nu is het aan jou. Vergeet niet dat je op vakantie bent voor jezelf. Je hoeft dus niet persé die hele lijst aan bezienswaardigheden die het nichtje van je oma in 1965 heeft gezien af te werken. Of al de kerkjes te zien die je collega vorig jaar ook heeft gezien en die ze je zo heeft aangeraden. Je bent met jezelf en voor jezelf op vakantie. Wil je niets zien? Dan hoef je niets te zien. Wil je alles zien? Dan ga je daar voor 😉 Je hebt de vrijheid, vergeet die ook niet te nemen.

Mensen ontmoeten?

Over dit punt zijn de meningen verdeeld. Je maakt je vakantie zo sociaal als dat je zelf wilt. Je hoeft nooit alleen te zijn als je dat niet wilt en andersom hoef je niet persé met een groep mensen de hort op als je liever alleen wilt zijn.

Ben je alleen op vakantie en wil je mensen ontmoeten? Observeer je omgeving dan eens. Je ziet vast iemand die er vriendelijk en toegankelijk uit ziet. Of je herkent een mede backpacker aan iemand die alleen loopt met een rugzak. Ga je een hapje eten? Vraag dan gerust of je bij iemand aan mag schuiven die ook alleen zit te eten. Voordat je het weet knoop je een gesprek aan!

Gaat dat laatste iets te ver voor je? Dan kun je er ook voor kiezen een oproepje te plaatsen op de couchsurfing app. Er zijn over het algemeen genoeg locals of mede-reizigers die binnen no-time op je reageren.

Oeps! Iets loopt niet zoals gepland

Dit kan altijd en overal gebeuren. Belangrijk is om te vertrouwen op jezelf. Wat er ook is, you got this! Recht je rug en ga door. Er zijn overal mensen om je heen die je kunnen helpen en met rustig en logisch nadenken kom je een heel eind. Chin up, darling 😉

Geniet geniet geniet geniet geniet geniet

Duidelijk? Genieten dus! Wees trots op wat je bent gaan doen. Alleen reizen is iets wat niet iedereen zomaar durft te doen. Go with the flow en proost met jezelf (of de mensen die je hebt ontmoet) op nog deze en nog veel toekomstige topvakanties 😀

Comment Section

0 reacties op “Alleen op vakantie: tips

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.